Gündem

Sadıkoğlu Bakan Yumaklı'ya Dosyası Elinde Gitti!

MTSO Başkanı Sadıkoğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya don felaketinin boyutlarını ve üreticinin taleplerini içeren geniş kapsamlı dosya sundu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 12 Nisan gecesi yaşanan ve bölge tarımını derinden etkileyen zirai don felaketinin ardından harekete geçti. Özellikle Malatya’nın en önemli tarımsal ürünü olan kayısıyı büyük oranda etkileyen doğal afet sonrasında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın şehre gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli bir gelişme yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya zirai don felaketinin vermiş olduğu zararları sözlü olarak ifade eden MTSO Başkanı Sadıkoğlu, ayrıca yanında getirdiği geniş kapsamlı dosyayı da sundu.

“Devletimizin Desteğiyle Bu Zarar Giderilecektir”

Malatya'da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve başta kayısı bahçeleri olmak üzere pek çok tarım ürününde büyük zarara yol açan zirai don felaketinin etkileri gündemdeki yerini koruyor. Bu kapsamda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İbrahim Yumaklı’ya yaşanan afet ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Sadıkoğlu'nun hazırlamış olduğu dosyada ,bölgedeki üreticilerin maruz kaldığı maddi kayıplar ve tarımsal altyapının gördüğü hasar net bir şekilde ortaya koyuldu.

Zirai donun tarımsal üretimi ciddi anlamda sekteye uğrattığını belirten Başkan Sadıkoğlu, yaşanan hasarın sadece çiftçiyi değil tüm tarım ekonomisini derinden etkilediğini vurguladı. “Bu denli geniş çaplı bir zararın telafi edilmesi ancak devletimizin devreye koyacağı kapsamlı ve sürdürülebilir destek mekanizmaları ile mümkündür” ifadelerini kullanan Sadıkoğlu, Malatya tarımının yeniden canlanabilmesi için acil müdahaleye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

“Afet Bölgesi İlan Edilmesini Bekliyoruz”

Sadıkoğlu, rapor kapsamında Malatya’nın afetin etkilerini en ağır şekilde yaşadığına dikkat çekerek ilin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmesini talep ettiklerini açıkladı. Bu talebin yerine getirilmesi halinde hem üreticilerin yaşadığı kayıpların bir nebze de olsa telafi edilebileceği hem de Malatya’nın tarımsal üretiminin yeniden ayağa kaldırılabileceği belirtildi.